Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓεμιστές ντομάτες και πιπεριές
Ab logo
  • Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

από Νίκος Μαούνης

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 8 πιπεριές
  • Αλάτι
  • ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • 3 κουταλιές σούπας μαύρες σταφίδες
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο χέρι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 5 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 15 κοφτές κουταλιές σούπας ρύζι για γεμιστά
  • 7 ντομάτες
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Πιπεριές Πράσινες Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063729
  • Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
    1 κιλ
    0,78 Ε/ κιλ
    €0,78
    7473026
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7101795
  • Ας μαγειρέψουμε

    Αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα της ντομάτας για να τη χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό των λαχανικών με ζάχαρη και αλάτι και τα τρυπάμε με το μαχαίρι εδώ κι εκεί. Βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να αχνιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε τη ντομάτα να πάρει μια βράση. Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει όλο το άμυλο. Το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε μαζί με το δυόσμο, το βασιλικό, το μαϊντανό, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι το ρύζι να γίνει διαφανές! Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στο ταψί. Περιχύνουμε με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και να μελώσει το ρύζι.Tip: Το μυστικό στα γεμιστά είναι το ρύζι να είναι χυλωμένο και μελωμένο χωρίς να έχει αμυλώδη υφή!ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ: Τα γεμιστά είναι το μεγαλείο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Ένα από τα λίγα πιάτα που είναι τόσο συνυφασμένα με το ελληνικό καλοκαίρι. Του ταιριάζουν πολύ τα Ροζέ κρασιά και μάλιστα μπορούν να είναι γλυκόπιοτα και αρωματικά, μια που τα γεμιστά παίζουν ανάμεσα στο γλυκό και το ξινούτσικο με μαεστρία. Συνοδέψτε τα λοιπόν με ένα Ροζέ του Φεγγαριού Κατωγι η Σειμείο Στίξης ροζέ του Μπουτάρη η Ακακίες του Κυρ-ΓιάννηΑπό τον Νίκο Μαούνη
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Άνοιξη,Καλοκαίρι
    Κυρίως πιάτο
    • Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Πιπεριές Πράσινες Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063729
  • Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
    1 κιλ
    0,78 Ε/ κιλ
    €0,78
    7473026
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7101795