Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες
Ab logo
  • Γιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες

Γιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Χορτοφαγική
Πάσχα
Σνακς
Γιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 φλ. φράουλες, κομμένες
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ. σ. μέλι
  • σπόρους από 1 λωβό βανίλιας
  • 500 g. νιφάδες βρώμης
  • 1 φλ. κολοκυθόσπορο
  • 1 φλ. ηλιόσπορο
  • 1 φλ. αμύγδαλα λευκά σπασμένα
  • 1 φλ. σουσάμι
  • 5 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 400 g. γιαούρτι, της αρεσκείας μας
  • 5 κ. σ. έ. π. ελαιόλαδο

Ας μαγειρέψουμε

• Για να φτιάξουμε τις αρωματικές φράουλες βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες ή αποβραδίς στο ψυγείο. • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. • Για να φτιάξουμε την granola βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τον ηλιόσπορο, τον κολοκυθόσπορο και το σουσάμι. • Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι και το αλάτι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς. • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μείγμα. • Το ψήνουμε για 30 – 35’ ανακατεύοντας απαλά ανά δεκάλεπτο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε εκτός ψυγείου για 2 βδομάδες. • Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ βάζουμε το γιαούρτι της αρεσκείας μας, λίγη granola και 2-3 κουταλιές από τις αρωματισμένες φράουλες. Σερβίρουμε προαιρετικά και με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Πάσχα
Brunch
Άνοιξη
Σνακς
  • Γιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες