Γιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες
από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΧορτοφαγική
Πάσχα
Σνακς

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 2 φλ. φράουλες, κομμένες
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 2 κ. σ. μέλι
- σπόρους από 1 λωβό βανίλιας
- 500 g. νιφάδες βρώμης
- 1 φλ. κολοκυθόσπορο
- 1 φλ. ηλιόσπορο
- 1 φλ. αμύγδαλα λευκά σπασμένα
- 1 φλ. σουσάμι
- 5 κ. σ. μέλι
- 1 κ. γ. αλάτι
- 400 g. γιαούρτι, της αρεσκείας μας
- 5 κ. σ. έ. π. ελαιόλαδο
Ας μαγειρέψουμε
• Για να φτιάξουμε τις αρωματικές φράουλες βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες ή αποβραδίς στο ψυγείο.
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
• Για να φτιάξουμε την granola βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τον ηλιόσπορο, τον κολοκυθόσπορο και το σουσάμι.
• Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι και το αλάτι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς.
• Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα. Στρώνουμε ένα ταψί
με λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
• Το ψήνουμε για 30 – 35’ ανακατεύοντας απαλά ανά δεκάλεπτο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε εκτός ψυγείου για 2 βδομάδες.
• Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ βάζουμε το γιαούρτι της αρεσκείας μας, λίγη granola και 2-3 κουταλιές από τις αρωματισμένες φράουλες. Σερβίρουμε προαιρετικά και
με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Πάσχα
Brunch
Άνοιξη
Σνακς