Γιαούρτι με μαρμελάδα φράουλα ή με μαριναρισμένα ξερά σύκα
από #MadeWithAB
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ-Νοστιμιές από τη Μεσσηνία
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
4 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακς

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 500 κόκκινο γλυκό κρασί ή Μαυροδάφνη
- μαρμελάδα φράουλα από τη Μανωλάδα ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη
- 100 g ζάχαρη καστανή
- 400 g ξερά σύκα
- 1 ξύλο κανέλας
Ας μαγειρέψουμε
Ξεκινάμε το πρωινό μας επιλέγοντας γιαούρτι της αρεσκείας μας και μαρμελάδα φράουλα από τη Μανωλάδα ΑΒ Κοντά στην Ελληνική Γη.
Αν θέλουμε, σαν επιπλέον γαρνιτούρα, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 500 ml κόκκινο γλυκό κρασί ή Μαυροδάφνη μαζί με 100 γρ. g ζάχαρη καστανή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αλλά να μη βράσει το μείγμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε 400 γρ. g ξερά σύκα (κομμένα στη μέση) και 1 ξύλο κανέλας και περιχύνουμε με το ζεστό κρασί.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 2-12 ώρες, να μουλιάσουν και να πάρουν τα αρώματα.
Είναι ιδανική γαρνιτούρα – συνοδευτικό σε γιαούρτι ή παγωτό.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Πρωινό
Όλες οι εποχές
Σνακς