Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓιαουρτοτυράκια στο λάδι
Ab logo
  • Γιαουρτοτυράκια στο λάδι

Γιαουρτοτυράκια στο λάδι

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Γιαουρτοτυράκια στο λάδι

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 1200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 2,5 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • καυτερή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα)
  • ελαιόλαδο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
    1 κιλ
    1,99 Ε/ κιλ
    €1,99
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΜΙΣΟΤΡΙΜΜΕΝΟ 40 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σκεπάζετε ένα σουρωτήρι με ένα καθαρό τουλπάνι και βάζετε το αλατισμένο γιαούρτι.Τοποθετείτε το σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ και αφήνετε το γιαούρτι να στραγγίσει.Κάθε τόσο το πιέζετε με κουτάλι, για να βγουν τα υγρά του. Μετά από 12 περίπου ώρες, πλάθετε το γιαούρτι σε μικρά μπαλάκια και τα πασπαλίζετε με την ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.Μεταφέρετε τα μπαλάκια σε γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο, βάζετε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο και γεμίζετε το βάζο με ελαιόλαδο τόσο όσο να τα σκεπάζει.Βάζετε το βάζο στο ψυγείο και το διατηρείτε έως 1 μήνα.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Brunch
    Όλες οι εποχές
    Απεριτίφ/Χωνευτικά
    • Γιαουρτοτυράκια στο λάδι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
    1 κιλ
    1,99 Ε/ κιλ
    €1,99
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΜΙΣΟΤΡΙΜΜΕΝΟ 40 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    17 γρ
    74,71 Ε/ κιλ
    €1,27