Γιαουρτοτυράκια στο λάδι
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 1200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 2,5 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 4 κουταλάκια του γλυκού χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- καυτερή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα)
- ελαιόλαδο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7129928
7064469
7064489
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068814
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σκεπάζετε ένα σουρωτήρι με ένα καθαρό τουλπάνι και βάζετε το αλατισμένο γιαούρτι.Τοποθετείτε το σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ και αφήνετε το γιαούρτι να στραγγίσει.Κάθε τόσο το πιέζετε με κουτάλι, για να βγουν τα υγρά του. Μετά από 12 περίπου ώρες, πλάθετε το γιαούρτι σε μικρά μπαλάκια και τα πασπαλίζετε με την ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.Μεταφέρετε τα μπαλάκια σε γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο, βάζετε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο και γεμίζετε το βάζο με ελαιόλαδο τόσο όσο να τα σκεπάζει.Βάζετε το βάζο στο ψυγείο και το διατηρείτε έως 1 μήνα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7129928
7064469
7064489
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068814
Για δες 4 ακόμη προϊόντα