facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνGingerbread μελιού (Γερμανία)
Ab logo
  • Gingerbread μελιού (Γερμανία)
Gingerbread μελιού (Γερμανία)

Gingerbread μελιού (Γερμανία)

από Ιωάννα Σταμούλου
Μέτρια
31'- 60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

25 μερίδες
  • 150 gr ζάχαρη καστανή ΑΒ
  • 100 gr μέλι «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από τη Θάσο
  • 1,5 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 κ.γ. σόδα (κοφτές)
  • 125 gr βούτυρο, σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • 420 gr αλεύρι μαλακό
  • 150 gr ζάχαρη καστανή ΑΒ
  • 100 gr μέλι «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από τη Θάσο
  • 1,5 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 κ.γ. σόδα (κοφτές)
  • 125 gr βούτυρο, σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • 420 gr αλεύρι μαλακό

Ας μαγειρέψουμε

• Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη ζυγαριά, ρίχνουμε και ζυγίζουμε μέσα το μέλι και τη ζάχαρη. Ύστερα το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Θα δούμε ότι το μείγμα μας αφρίζει. Είναι φυσιολογικό. • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το αβγό, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, τελειώνοντας με ζύμωμα στο χέρι, μέχρι να γίνει το μείγμα μια ομοιογενής ζύμη που θα πλάθεται εύκολα. • Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει, στρώνουμε με χαρτί ψησίματος δύο ρηχά ταψάκια και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. • Ανοίγουμε τη ζύμη λίγη λίγη με τη βοήθεια πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστών. Ύστερα την κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα (ανθρωπάκια, αστέρια, έλατα) και αραδιάζουμε τα μπισκότα στα ταψιά, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Αν θέλουμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε σε μερικά τρύπες, για να τους περάσουμε μετά κορδελίτσες και να τα κάνουμε στολίδια. Θα το κάνουμε τρυπώντας τα στο επάνω μέρος τους με ένα χοντρό καλαμάκι για αναψυκτικά. • Ψήνουμε τα μπισκοτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ, γιατί μετά θα παρασκληρύνουν. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, θα είναι ακόμη μαλακά και δεν τα πειράζουμε. Σκληραίνουν και γίνονται τραγανά αφού κρυώσουν.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Χειμώνας
Γλυκό