Γιορτινό ψωμί με σαφράν και μέλι
από Σιμόνη Καφίρη

Δύσκολη
>60'
0/5
Υψηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 10 μερίδες
- 680 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 200 ml βραστό νερό
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 100 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε πούδρα
- 3 κουταλιές μέλι
- 2/3 φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροαλεσμένα
- 3 αβγά
- 1 μεγάλη πρέζα κλωστίτσες σαφράν
- 1 (μόνο το ασπράδι για το γκλασάρισμα) αβγό
- 85 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
- λίγο ελαιόλαδο
- Σουσάμι ή φουντούκια ολόκληρα για πασπάλισμα
- 680 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 200 ml βραστό νερό
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 100 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε πούδρα
- 3 κουταλιές μέλι
- 2/3 φλιτζάνι φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροαλεσμένα
- 3 αβγά
- 1 μεγάλη πρέζα κλωστίτσες σαφράν
- 1 (μόνο το ασπράδι για το γκλασάρισμα) αβγό
- 85 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
- λίγο ελαιόλαδο
- Σουσάμι ή φουντούκια ολόκληρα για πασπάλισμα