Ας μαγειρέψουμε
Διαλύετε το σαφράν μέσα στο ζεστό νερό. Μόλις γίνει χλιαρό, προσθέτετε τη μαγιά και το μέλι και το διαλύετε. Ανακατεύετε το αλεύρι με την πούδρα φουντουκιών και το αλάτι μέσα σε μπολ. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα, ρίχνετε το μίγμα της μαγιάς, το βούτυρο και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Ζυμώνετε όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή χλιαρό νερό ακόμα αν χρειάζεται, ώστε να έχετε μια ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει. Τη μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 10 λεπτά, προσθέτοντας και τα χοντροαλεσμένα φουντούκια. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και την βάζετε σε καθαρό μπολ ελαφρά αλειμμένο με λίγο λάδι. Την σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά. Την ξαναζυμώνετε με τις παλάμες για να φύγει ο αέρας μέσα στο μπολ, την σκεπάζετε ξανά και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο 45 λεπτά περίπου. Την βάζετε κατόπιν σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ξαναζυμώνετε για 1 λεπτό. Την μεταφέρετε σε 2 λαδωμένες μακρόστενες φόρμες, ή την χωρίζετε σε 3 κομμάτια, πλάθετε κορδόνια, τα πλέκετε κοτσίδα και την μεταφέρετε σε ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα. Σκεπάζετε ξανά τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνετε να ανέβει 45λεπτά έως 1 ώρα ακόμα. Αλείφετε την επιφάνεια με το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο και πασπαλίζετε με σουσάμι ή μερικά ολόκληρα φουντούκια. Ψήνετε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 10 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40-50 λεπτά ακόμα (εξαρτάται από τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.