Γιουβαρλάκια με αγκινάρες
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι
- Αλάτι
- 7 καρδιά αγκινάρας
- 2 αβγά (ξεχωριστά το ασπράδια με τους κρόκους)
- 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (για τα γιουβαρλάκια)
- 2 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα
- 1 κιλό κιμά βόειο
- 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 λεμόνι (χυμός)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7063790
7082725
7064221
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι, και τα ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο το μίγμα για περίπου 1 ώρα για να σφίξει. Έπειτα πλάθουμε το μίγμα μπαλάκια μετρίου μεγέθους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις καρδιές αγκινάρας (κομμένες στα δύο αν είναι μεγάλες) και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και τα τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα γυρίζοντας τα προσεκτικά να μη μας διαλύσουν. Προσθέτουμε 1 ó λίτρο ζεστό νερό τόσο που μόλις να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια και τις αγκινάρες και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αβγών μαζί με το μισό χυμό λεμονιού και όταν τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα, παίρνουμε λίγο ζεστό ζουμί από τα γιουβαρλάκια και το ανακατεύουμε με το αυγολέμονο, χτυπώντας το συνέχεια ώστε να μην μας «κόψει». Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακινούμε ελαφρά. Δεν το ζεσταίνουμε ξανά γιατί θα βράσει και θα κόψει.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7231636
7063790
7082725
7064221
Για δες 4 ακόμη προϊόντα