• Βρείτε το ΑΒ σας
Επιστροφή

Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια

Ποιος είπε ότι η νηστεία σου πρέπει να είναι βαρετή; Το #MadewithAB ετοιμάζει για εσένα ένα χορταστικό γιουβέτσι με…καλαμαράκια «κάτω από €10»!

Εύκολη
Χαμηλό
Από 30’ έως 60’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Παρουσιάστηκε σφάλμα

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Κυρίως πιάτο
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Μεσημεριανό
  • Περίσταση: Άλλη

Αποστολή αυτής της συνταγής

Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια
Εύκολη
Χαμηλό
Από 30’ έως 60’
3/5

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 4 Μερίδες +
  • 1 kg καλαμαράκια
  • 3 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 2 κουτ. σούπας τοματοπελτές
  • 1/2 ποτήρια κρασιού ξύδι μπαλσαμικό
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
Γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια
Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5’. 2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε για 4’. 3. Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ξύδι με το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τον πελτέ. 4. Περιχύνουμε τα καλαμαράκια με το πορτοκάλι και ανακατεύουμε να πάει παντού. 5. Προσθέτουμε την δάφνη και σιγοβράζουμε για 10’. 6. Προσθέτουμε το κριθαράκι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με 3 κούπες ζεστό νερό. 7. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να πάει παντού και σιγοβράζουμε για 10’. 8. Βγάζουμε το γιουβέτσι από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για να απορροφήσει τα υγρά το κριθαράκι.

Πρόσφατες συνταγές

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα