Ab logo
  • Γιουβέτσι με φαγκρί

Γιουβέτσι με φαγκρί

από #MadeWithAB
Ένα γιουβέτσι, αλλιώτικο!

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

2 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Γιουβέτσι με φαγκρί

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 φαγκρί
  • 200 κριθαράκι μέτριο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 ml τοματοχυμός
  • 2 τομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 20 g βούτυρο
  • 1000 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κ/σ φρέσκος μάραθος ή άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά με το μισό ελαιόλαδο (35ml) για 3’ σε χαμηλή φωτιά . 2. Προσθέτουμε το κριθαράκι και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε το κρασί. 3. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τον μισό ζωμό, τον τοματοχυμό, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. 4. Ταυτόχρονα σ’ ένα ταψί τοποθετούμε τα ψάρια, τα αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο (35ml) και τα ψήνουμε για 10’ στους 180οC. 5. Μόλις αρχίσει να το κριθαράκι να «στεγνώνει» προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τις τομάτες και αποσύρουμε. 6. Περιχύνουμε τα ψάρια με το ζεστό κριθαράκι και ψήνουμε το γιουβέτσι για περίπου 20’, στους 180οC στις αντιστάσεις. 7. Αφαιρούμε τα ψάρια από το γιουβέτσι, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. 8. Σερβίρουμε το γιουβέτσι με το ψάρι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Γιουβέτσι με φαγκρί