Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓιουβέτσι με θαλασσινά, ούζο και δυόσμο
Ab logo
  • Γιουβέτσι με θαλασσινά, ούζο και δυόσμο

Γιουβέτσι με θαλασσινά, ούζο και δυόσμο

από AB Food Stories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Γιουβέτσι με θαλασσινά, ούζο και δυόσμο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες και καθαρισμένες
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 8 γαρίδες Νο 3, ολόκληρες
  • 300 g μύδια, με το κέλυφος, καθαρισμένα
  • 200 g καλαμαράκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ. ούζο
  • 400 g ντομάτα στον τρίφτη
  • 350 g κριθαράκι ψιλό
  • 1 φλ. φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
  • 4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 500 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε σε 30 ml από το ελαιόλαδο το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε για 1/2 λεπτό από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και το ούζο, σκεπάζουμε, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να ανοίξουν τα μύδια και τα βγάζουμε και αυτά στο ταψί με τρυπητή κουτάλα. Πετάμε όσα είναι κλειστά. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ντομάτα, ακόμη 30 ml από το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το μισό νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Κάθε τόσο ανακατεύουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα το καλαμάρι και το ρίχνουμε στο γιουβέτσι. Μαζί προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες και ανακατεύουμε προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας, αν θέλουμε, με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Γιουβέτσι με θαλασσινά, ούζο και δυόσμο