facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓιουβέτσι σολωμού με λαχανικά
Ab logo
Γιουβέτσι σολωμού με λαχανικά

Γιουβέτσι σολωμού με λαχανικά

Μέτρια
31'- 60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

2 μερίδες
  • 2 0 φιλέτα σολομού, καθαρισμένα από κόκκαλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 baby κολοκύθια κομμένα σε κυβάκια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κλωνάρια δυόσμου, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια βασιλικού, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή χτυπημένες στο μπλέντερ
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κτγ μέλι
  • 500 κριθαράκι χοντρό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 0 φιλέτα σολομού, καθαρισμένα από κόκκαλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 baby κολοκύθια κομμένα σε κυβάκια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κλωνάρια δυόσμου, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια βασιλικού, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή χτυπημένες στο μπλέντερ
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κτγ μέλι

Ας μαγειρέψουμε

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο προσθέτουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, πιπεριά, κολοκυθάκια κι αφήνουμε να σοταριστούν για 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ξύσμα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μέλι και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα, περίπου για 40 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το άλλο μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά, όπως θα κάναμε και με την τεχνική του ριζότο. Το μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε λαδώσει με πινέλο. Προαιρετικά αφαιρούμε από τη σάλτσα τα σκόρδα, και περιχύνουμε το κριθαράκι. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τα δύο φιλέτα σολομού. Στήνουμε το πιάτο διακοσμώντας με τοματίνια, φύλλα δυόσμου και μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο