Γκρατέν με τα λαχανικά που περίσσεψαν
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- 200 γρ. τρυφερά μπουκετάκια μπρόκολο βραστό, που περίσσεψε
- 200 γρ. καρότα βραστά, που περίσσεψαν
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
- 50 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
- 200 γρ. πράσα σοτέ, που περίσσεψαν
- 2 κ. σ. διάφορα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
- 250 ml γάλα
- 2 κ. σ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. ψίχουλα ψωμιού (ή φρυγανιά)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε ένα πυρέξ. Ανακατεύουμε το γάλα με την γραβιέρα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε τα λαχανικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα, τα καρύδια και το πεκορίνο και πασπαλίζουμε με το μείγμα τα λαχανικά. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να πήξει η κρέμα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο