facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓλυκιά κρέπα με γάλα, καρύδια, νιφάδες σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότο τριμμένο
Ab logo
  • Γλυκιά κρέπα με γάλα, καρύδια, νιφάδες σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότο τριμμένο
Γλυκιά κρέπα με γάλα, καρύδια, νιφάδες σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότο τριμμένο

Γλυκιά κρέπα με γάλα, καρύδια, νιφάδες σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότο τριμμένο

από Νίκος Μαούνης
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 6 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα (για τη γέμιση)
  • Κανέλα (για τη γέμιση)
  • Άχνη (για τη γέμιση)
  • Ξύσμα λεμονιού (για τη γέμιση)
  • 1 σφηνάκι λικέρ (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. Φράουλες φρέσκιες (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη (για τη γέμιση)
  • Γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα (για τη γέμιση)
  • 2 αυγά (για τη ζύμη)
  • 1 μπανάνα ώριμη, κομμένη σε λεπτές φέτες (για τη γέμιση)
  • 1 αχλάδι καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (για τη γέμιση)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (για τη ζύμη)
  • 2 κ.σ. νερό (για τη ζύμη)
  • 1,5 φλιτζάνια γάλα ζαχαρούχο (για τη ζύμη)
  • Ελάχιστο αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1/2 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (για τη ζύμη)
  • 3 κ.σ. αλεύρι (για τη ζύμη)
  • 6 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα (για τη γέμιση)
  • Κανέλα (για τη γέμιση)
  • Άχνη (για τη γέμιση)
  • Ξύσμα λεμονιού (για τη γέμιση)
  • 1 σφηνάκι λικέρ (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. Φράουλες φρέσκιες (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη (για τη γέμιση)
  • Γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα (για τη γέμιση)
  • 2 αυγά (για τη ζύμη)
  • 1 μπανάνα ώριμη, κομμένη σε λεπτές φέτες (για τη γέμιση)
  • 1 αχλάδι καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (για τη γέμιση)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (για τη ζύμη)
  • 2 κ.σ. νερό (για τη ζύμη)
  • 1,5 φλιτζάνια γάλα ζαχαρούχο (για τη ζύμη)

Ας μαγειρέψουμε

Για τη ζύμη κρέπας: Ρίχνουμε στο μούλτι τα αυγά, το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, το γάλα, το νερό, το μπέικιν και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για, τουλάχιστον, 1 ώρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλειμμένο ελαφρώς με βούτυρο, ρίχνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα για τις κρέπες και ανακινούμε κυκλικά, ώστε να πάει ο χυλός παντού. Ψήνουμε για 1 λεπτό από τη μία πλευρά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη γυρίζουμε και από την άλλη. Βγάζουμε την κρέπα από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε έως ότου να τελειώσει ο χυλός. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το αχλάδι και την μπανάνα. Γεμίζουμε τις κρέπες μία-μία με το μείγμα και πασπαλίζουμε με μπόλικη καρυδόψιχα. Διπλώνουμε στα 4, σαν τρίγωνα και τις τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα. Χτυπάμε τις φράουλες στο μούλτι με 2 κουταλιές ζάχαρη, το ξύσμα και το λικέρ της επιλογής μας. Όταν είναι να σερβίρουμε τις κρέπες, τις περιχύνουμε με τη φρέσκια σάλτσα φράουλας και πασπαλίζουμε με τα μπισκότα σοκολάτας, άχνη ζάχαρη και κανέλα. Tip: Στη ζύμη μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.σ. κακάο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,36 €/ τεμ
    €2,15
    7082725
  • Βούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 250g
    250 γρ
    15,92 €/ κιλ
    €3,98
    7079511
  • Γάλα Ζαχαρούχο Συμπυκνωμένο 397 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7141884