Γλυκιά τάρτα κολοκύθας σε κρούστα βρόμης
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακς

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για την κολοκύθα)
- 25 κ.γ. αλάτι (Για την κρούστα βρόμης)
- 25 φλ. ελαιόλαδο ή ελαφρύ σησαμέλαιο (Για την κρούστα βρόμης)
- 3 κ.σ. σιρόπι σφενταμιού ή μέλι (Για την κρούστα βρόμης)
- 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1/3 φλ. Επιπλέον (Για την κρούστα βρόμης)
- 1 αυγό (Για την κολοκύθα)
- 25 φλ. γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου ή αγελαδινό) (Για την κολοκύθα)
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρόμης (Για την κρούστα βρόμης)
- 75 φλ. καρύδια απλά ή πεκάν (Για την κρούστα βρόμης)
- 600 γρ. τριμμένη ψίχα κολοκύθας (ζυγισμένη τριμμένη)(Για την κολοκύθα)
- 5 φλ. καστανή ζάχαρη (Για την κολοκύθα)
- 25 φλ. μέλι (Για την κολοκύθα)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα από πικραμύγδαλο (Για την κολοκύθα)
- 25 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο (Για την κολοκύθα)
- ελάχιστο αλάτι (Για την κολοκύθα)
- 25 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη (Για την κολοκύθα)
- 5 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη (Για την κολοκύθα)
Ας μαγειρέψουμε
• Κρούστα βρόμης: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C. Αλείφουμε με λάδι το εσωτερικό μιας ταρτιέρας 22 - 24 εκ.
• Χτυπάμε στο μπλέντερ τα πεκάν ή τα απλά καρύδια, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να γίνουν σκόνη αλλά να μην λασπώσουν από το λάδι που θα βγάλουν.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (ή το σησαμέλαιο), το σιρόπι σφενταμιού (ή το μέλι), το αλάτι, το 1/2 φλ. αλεύρι και τις νιφάδες βρώμης και χτυπάμε για λίγο, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν. Αν το μείγμα είναι υγρό, προσθέτουμε και το επιπλέον αλεύρι.
• Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και την απλώνουμε με τα δάχτυλά μας για να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
• Ψήνουμε την άδεια βάση για 15 λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη.
• Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε τη μισοψημένη βάση με το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
• Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια -αν αυτό γίνει πριν ψηθεί η γέμιση, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο που αφαιρούμε 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
• Σερβίρουμε την τάρτα με γιαούρτι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ,Γλυκό
Χειμώνας
Σνακς