Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓλυκοπατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας
Ab logo
  • Γλυκοπατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Γλυκοπατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

από FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Γλυκοπατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1/2 1/2 γλυκοπατάτες, σε κύβους των 3 εκ.
  • 600 γρ. ποικιλία μανιταριών (λευκά, πλευρώτους, πορτομπέλο), σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 8 σκελίδες σκόρδου, ακαθάριστες με το φλούδι
  • 1/2 κ.σ. 1/2 δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μαϊντανός
  • 4 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 4 κ.σ. μαϊντανός
  • 1/2 ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί σε μια στρώση. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Ενδιαμέσως τα ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το φαγητό στην πιατέλα σερβιρίσματος, κρατώντας τα σκόρδα και τα υγρά του ταψιού στην άκρη. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε σε ένα μπολ όπου τα λιώνουμε με το πιρούνι. Ρίχνουμε και τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί και τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα μαζί με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Πάσχα
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο
  • Γλυκοπατάτες στον φούρνο με μανιτάρια και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας