Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΓλυκόξινο χοιρινό σε όλες τις κουζίνες
Ab logo
  • Γλυκόξινο χοιρινό σε όλες τις κουζίνες

Γλυκόξινο χοιρινό σε όλες τις κουζίνες

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

3 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Γλυκόξινο χοιρινό σε όλες τις κουζίνες

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 125 γρ. μανιτάρια σε φετούλες (για το σοτάρισμα)
  • 1 φλιτζάνι νερό (για τη σάλτσα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες (για το σοτάρισμα)
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο (για το σοτάρισμα)
  • Λαχανικά
  • Ηλιέλαιο
  • Kορν φλάουρ για το πανάρισμα του κρέατος (για το τηγάνισμα)
  • 1 κρόκο αβγού (για τη μαρινάδα)
  • 5 κουταλιές της σούπας άσπρο ξηρό κρασί (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για τη μαρινάδα)
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα λοξά στα 3εκ. (για το σοτάρισμα)
  • 1 καρέ χοιρινού (μπριζόλα χωρίς κόκαλα) σε κύβους
  • 1 μέτριο αγγούρι ξεσποριασμένο κομμένο σε κύβους (για το σοτάρισμα)
  • 1,5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (για τη σάλτσα)
  • 60 ml άσπρο ξίδι (για τη σάλτσα)
  • 1 κύβο κότας βιολογικό , διαλυμένο σε λίγο νερό (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα τομάτας (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα)
  • σιρόπι του ανανά
  • από το χοιρινό (για τη σάλτσα)
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες (για το σοτάρισμα)
  • 1 κλαράκι σέλερι κομμένο λοξά (για το σοτάρισμα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Λευκός Μακεδονικός 750ml
    750 ml
    4,93 Ε/ λιτ
    €3,70
    7087788
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Χοιρινή Μπριζόλα Άνευ Οστού Νωπή Ελληνική
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7074872
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 γρ
    3,1 Ε/ κιλ
    €0,62
    7083721
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε ένα μπολ, μη μεταλλικό αναμειγνύετε τη ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, το κρασί και τον κρόκο του αβγού. Βάζετε μέσα τους κύβους του χοιρινού και τους αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντάς τους για να μην μένουν κάποιες άκρες έξω από τη μαρινάδα και στεγνώσουν. Τους βγάζετε από το μπολ τους στεγνώνετε και κρατάτε την μαρινάδα. Τους κυλάτε στο κορν φλάουρ και τους τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο πολύ γρήγορα για να κάνουν κρούστα αλλά να ψηθούν και σε βάθος. Ζεσταίνετε 4-5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και σοτάρετε τα λαχανικά. Τα κρατάτε. Ρίχνετε στην μαρινάδα το σιρόπι του ανανά, την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας, την σάλτσα τομάτας τον κύβο κότας και το ξίδι. Προσθέτετε στην σάλτσα το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ και την βράζετε ανακατεύοντάς την για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τον ανανά, τους κύβους χοιρινού και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύετε το φαγητό απαλά για να μοιραστούν οι γεύσεις παντού. Σερβίρετε το γλυκόξινο χοιρινό με ρύζι ή με νούντλς.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Γλυκόξινο χοιρινό σε όλες τις κουζίνες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Λευκός Μακεδονικός 750ml
    750 ml
    4,93 Ε/ λιτ
    €3,70
    7087788
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Χοιρινή Μπριζόλα Άνευ Οστού Νωπή Ελληνική
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7074872
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 γρ
    3,1 Ε/ κιλ
    €0,62
    7083721