Γρήγορο τιραμισού με βανίλιες
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (Για τη βάση)
- 3/4 φλ. νερό (Για τη βάση)
- 3 κ. σ. ζάχαρη άχνη (Για τη βάση)
- 1 σφηνάκι κονιάκ (Για τη βάση)
- 500 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί) (Για την κρέμα)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) (Για την κρέμα)
- 3 κ. σ. ζάχαρη άχνη (Για την κρέμα)
- 3 βανίλιες, πλυμμένες, σε κύβους (Για την κρέμα)
- 2 βανίλιες, σε φετούλες (Για το σερβίρισμα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7090351
7066177
7102443
7077123
Για δες 2 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Βάση: Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό και την άχνη για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ, αραιό σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και το αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την άχνη, για περίπου 7 λεπτά μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί, την οποία αδειάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και το αδειάζουμε στη σαντιγί ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.Συναρμολόγηση: Βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα τα σαβαγιάρ στο σιρόπι προσέχοντας να μη μουλιάσουν και τα απλώνουμε, σε μία στρώση, μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ. Απλώνουμε πάνω στα μπισκότα τη μισή κρέμα με μια σπάτουλα και αραδιάζουμε από πάνω τα κυβάκια βανίλιας προσέχοντας να πάνε παντού. Τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε. Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει. Ξεφορμάρουμε αφαιρώντας προσεκτικά το τσέρκι και διακοσμούμε με τις φετούλες βανίλιας.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Γλυκό
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7090351
7066177
7102443
7077123
Για δες 2 ακόμη προϊόντα