Ας μαγειρέψουμε
1. Βράζουμε al dente τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, κρατάμε 500ml από το νερό που έβρασαν και τα στραγγίζουμε. 2. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο την πανσέτα να ξεροψηθεί μαζί με το σκόρδο. 3. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους, προσθέτουμε το πεκορίνο και το κρασί. 4. Ρίχνουμε το μείγμα στα σπαγγέτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. 5. Προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με μαϊντανό και έξτρα τυρί.