facebook-pixel
Ab logo
  • Ιταλική Καρμπονάρα
Ιταλική Καρμπονάρα

Ιταλική Καρμπονάρα

από #MadeWithAB
Εύκολη
1'- 30'
4/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 500 g σπαγγέτι νο 6 ή 7
  • 3 κρόκος αβγού
  • 200 g πανσέτα (αλλαντικό), ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σπασμένη σκόρδο
  • 2 κ/σ ελαιόλαδο
  • 40 g βούτυρο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 150 g παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • μαϊντανός
  • παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
  • 500 g σπαγγέτι νο 6 ή 7
  • 3 κρόκος αβγού
  • 200 g πανσέτα (αλλαντικό), ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σπασμένη σκόρδο
  • 2 κ/σ ελαιόλαδο
  • 40 g βούτυρο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 150 g παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • μαϊντανός
  • παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

1. Βράζουμε al dente τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, κρατάμε 500ml από το νερό που έβρασαν και τα στραγγίζουμε. 2. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο την πανσέτα να ξεροψηθεί μαζί με το σκόρδο. 3. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους, προσθέτουμε το πεκορίνο και το κρασί. 4. Ρίχνουμε το μείγμα στα σπαγγέτι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. 5. Προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως με μαϊντανό και έξτρα τυρί.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο