Καλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά
από AB Food Stories

Μέτρια
1'- 30'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 1 kg καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό (για την κρούστα)
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (για την κρούστα)
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την κρούστα)
- 1 φλ. ρυζάλευρο (για την κρούστα)
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (για την κρούστα)
- αλάτι (για την κρούστα)
- 100 g ταραμάς (για τη σάλτσα ταραμά)
- 120 g μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο (για τη σάλτσα ταραμά)
- 60 ml νερό (για τη σάλτσα ταραμά)
- 200 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα ταραμά)
- 60 ml χυμός λεμονιού ή λάιμ (για τη σάλτσα ταραμά)
- 3 g καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα ταραμά)
- 5 g ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα ταραμά)
- 1 kg καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό (για την κρούστα)
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (για την κρούστα)
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την κρούστα)
- 1 φλ. ρυζάλευρο (για την κρούστα)
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (για την κρούστα)
- αλάτι (για την κρούστα)
- 100 g ταραμάς (για τη σάλτσα ταραμά)
- 120 g μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο (για τη σάλτσα ταραμά)
- 60 ml νερό (για τη σάλτσα ταραμά)
- 200 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα ταραμά)
- 60 ml χυμός λεμονιού ή λάιμ (για τη σάλτσα ταραμά)
- 3 g καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα ταραμά)
- 5 g ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα ταραμά)