Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚαλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά
Ab logo
  • Καλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά

Καλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά

από AB Food Stories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Καλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 kg καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την κρούστα)
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό (για την κρούστα)
  • 1 φλ. ρυζάλευρο (για την κρούστα)
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (για την κρούστα)
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (για την κρούστα)
  • αλάτι (για την κρούστα)
  • 100 g ταραμάς (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 120 g μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 60 ml νερό (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 200 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 60 ml χυμός λεμονιού ή λάιμ (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 5 g ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 3 g καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα ταραμά)

Ας μαγειρέψουμε

Καλαμαράκια: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 5-6 εκ. ελαιόλαδο από τον πάτο της και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ, βουτάμε στο μείγμα τα καλαμαράκια, σε δόσεις, τα τινάζουμε και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1/2-1 λεπτό την κάθε δόση. Προσοχή, δεν τα τηγανίζουμε όλα μαζί, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία στο τηγάνι και θα βράσουν, και επίσης δεν τα αφήνουμε περισσότερη ώρα, γιατί θα σκληρύνουν και θα γίνουν σαν λάστιχο. Σάλτσα ταραμά: Βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τον ταραμά και χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μια λεία σάλτσα. Συνοδεύουμε τα καλαμαράκια.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Καλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά