Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚαλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές
Ab logo
  • Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καλοκαιρινό Γεύμα,Καθαρά Δευτέρα,Νηστίσιμα
Κυρίως πιάτο
Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 4 μεγάλα καλαμάρια (ή 8 μικρότερα), καθαρισμένα
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 1 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Καλαμάρια Ολόκληρα Καθαρισμένα Ινδίας 450gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7436256
  • Ελαιόλαδο  1 Lt
    1 λιτ
    5,68 Ε/ λιτ
    €5,68
    7149157
  • Κρεμμυδάκια Χλωρά 140g
    0,85 Ε/ τεμ
    €0,85
    7127226
  • Πλιγούρι Μακεδονίας 500 gr
    500 γρ
    5,2 Ε/ κιλ
    €2,60
    7070004
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρoυμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε 400 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το πλιγούρι και τις ελιές. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε το πλιγούρι για 10-20 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας του), μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό και να μαλακώσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα του πλιγουριού, από το άνοιγμα της πλευράς των πλοκαμιών. Προσέχουμε να μην ξεχειλίσουν, γιατί το πλιγούρι θα φουσκώσει λίγο ακόμη και θα σκάσουν τα καλαμάρια. Κλείνουμε το κάθε άνοιγμα με δύο οδοντογλυφίδες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Σε ένα μέτριο ταψί αραδιάζουμε τα καλαμάρια, το ένα δίπλα στο άλλο, και σκορπίζουμε ανάμεσά τους τα ντοματίνια. Βάζουμε και τη δάφνη, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και J14τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Τα ντοματίνια θα βγάλουν τους χυμούς τους και θα δώσουν στο φαγητό την απαραίτητη υγρασία για τη σάλτσα, αλλά, αν δούμε ότι απορροφούνται εντελώς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καλοκαιρινό Γεύμα,Καθαρά Δευτέρα,Νηστίσιμα
    Μεσημεριανό
    Κυρίως πιάτο
    • Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Καλαμάρια Ολόκληρα Καθαρισμένα Ινδίας 450gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7436256
  • Ελαιόλαδο  1 Lt
    1 λιτ
    5,68 Ε/ λιτ
    €5,68
    7149157
  • Κρεμμυδάκια Χλωρά 140g
    0,85 Ε/ τεμ
    €0,85
    7127226
  • Πλιγούρι Μακεδονίας 500 gr
    500 γρ
    5,2 Ε/ κιλ
    €2,60
    7070004