Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚαλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)
Ab logo
  • Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)

Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)

από AB MASTERY

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Άλλη
Γλυκό
Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 125 γρ. κόκκινα βατόμουρα
  • 125 γρ. μαύρα βατόμουρα
  • 125 γρ. μύρτιλλα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. φρέσκο ανάλατο βούτυρο
  • 130 ml χυμό λεμονιού (από 4-5 λεμόνια)
  • 250 κρυσταλλική ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. ασπράδια αβγών (4 μεσαία αβγά)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    Κέρδος 20%
    125 γρ
    31,12 Ε/ κιλ€3,89
    24,90 Ε/ κιλ
    €3,11
    7146298
  • Βατόμουρο Μαύρο 125 gr
    125 γρ
    34,24 Ε/ κιλ
    €4,28
    7063373
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • Βούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 250 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7234481
  • Ας μαγειρέψουμε

    Για τη Μαρέγκα: Βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Έπειτα, το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με καυτό νερό και ανακατεύουμε, μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα. Λίγο πριν τελειώσει το χτύπημα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Απλώνουμε με μια σπάτουλα τη μαρέγκα σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 130°C για μια ώρα.

    Για την Κρέμα Λεμονιού: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα πάνω σε κατσαρόλα με σχεδόν βραστό νερό για περίπου 10’, μέχρι το μίγμα μας να αποκτήσει πυκνότητα σάλτσας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Παράλληλα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και μόλις κρυώσει τη διατηρούμε στο ψυγείο.
    Απλώνουμε την κρύα κρέμα στη βάση μαρέγκας και μοιράζουμε τα φρούτα του δάσους. Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε!

     

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Άλλη
    Κλασική
    Άλλη
    Γλυκό
    Καλοκαίρι
    Γλυκό
    • Καλοκαιρινή Πάβλοβα (Με Κρέμα Λεμονιού & Φρούτα του Δάσους)

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    Κέρδος 20%
    125 γρ
    31,12 Ε/ κιλ€3,89
    24,90 Ε/ κιλ
    €3,11
    7146298
  • Βατόμουρο Μαύρο 125 gr
    125 γρ
    34,24 Ε/ κιλ
    €4,28
    7063373
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • Βούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 250 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7234481