Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚαλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο
Ab logo
  • Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο

Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο

από Τίνα Webb

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Πίτσα/Πίτα
Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. φρέσκια άγρια ρόκα
  • 20 μαύρες ελιές (θρούμπες)
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 4 ώριμες τομάτες
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με διπλάσιες κουταλιές κρύο νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδια
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους
  • 12 μικροί γαύροι ή σαρδέλες

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064331
  • Ελιές Μαύρες Χονδρές 250 gr
    250 γρ
    7,52 Ε/ κιλ
    €1,88
    7133396
  • Κάπαρη  250 gr
    250 γρ
    7,16 Ε/ κιλ
    €1,79
    7135124
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το αλεύρι και το βούτυρο με τις άκρες των δακτύλων σας, μέχρι το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Τότε ρίχνετε το αραιωμένο αβγό, και ζυμώνετε ελαφρά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα κρύο νερό μέχρι να ενωθεί η ζύμη και να είναι ελαστική, χωρίς να τρίβεται ή να κολλά στα χέρια. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και την αφήνετε σκεπασμένη για ½ ώρα στο ψυγείο για να «ηρεμήσει». Κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρετε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι. Χτυπάτε στο μίξερ την κάπαρη να γίνει πολτός και την προσθέτετε στο μίγμα των κρεμμυδιών. Καθαρίζετε τον γαύρο, αφαιρώντας τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κεντρικό κόκαλο, και ξεπλένετε τα φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Ανοίγετε τη ζύμη και την απλώνετε σε παραλληλόγραμμη φόρμα 30x40cm που έχετε λαδώσει με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μίγμα κρεμμυδιών-κάπαρης πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και το απλώνετε να πάει παντού. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβετε τις τομάτες σε ομοιόμορφες ροδέλες και τις απλώνετε πάνω στη γέμιση με τα κρεμμύδια. Στεγνώνετε τα φιλέτα γαύρου και τα τοποθετείτε σε γραμμές πάνω στη τομάτα σχηματίζοντας σχάρα. Βάζετε μια ελιά στο κέντρο κάθε ρόμβου και ψήνετε την τάρτα στους 200 °C για 20 λεπτά περίπου.


    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Brunch
    Άνοιξη,Καλοκαίρι
    Πίτσα/Πίτα
    • Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064331
  • Ελιές Μαύρες Χονδρές 250 gr
    250 γρ
    7,52 Ε/ κιλ
    €1,88
    7133396
  • Κάπαρη  250 gr
    250 γρ
    7,16 Ε/ κιλ
    €1,79
    7135124