Καραμελωμένο μπούτι μαύρου χοίρου με μπύρα και μπαχαρικά
από Akis Petretzikis

Δύσκολη
>60'
0/5
Υψηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 1 λίτρο νερό (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- Ελαιόλαδο (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- Πιπέρι (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 80 γρ φιλέ αμύγδαλο (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- Αλάτι (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 5 φέτες καπνιστό μπέικον (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 50 γρ βούτυρο (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 500 γρ λαχανάκια Βρυξελλών (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 1/2 σκελίδα σκόρδο (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- 1 κουτ. σούπας μέλι (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- Πιπέρι (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- Αλάτι (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- 300 γρ βούτυρο (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι (για τη μαρινάδα)
- 1 λίτρο γάλα (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- 1 σελινόριζα (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- 1 κούπα μέλι (Για το μπούτι μαύρου χοίρου)
- 500 ml μαύρη μπύρα (Για το μπούτι μαύρου χοίρου )
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ή δύο μικρά (Για το μπούτι μαύρου χοίρου )
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (Για το μπούτι μαύρου χοίρου )
- 2 κουτ. σούπας απαλή μουστάρδα (Για το μπούτι μαύρου χοίρου )
- 1750 γρ χοιρινό μπούτι (Για το μπούτι μαύρου χοίρου )
- 1 κοφτή κουτ. σούπας μαύρο πιπέρι (για τη μαρινάδα)
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα (για τη μαρινάδα)
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη (για τη μαρινάδα)
- 1 κύβο κότας ή μοσχαριού (για τη μαρινάδα)
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο(για τη μαρινάδα)
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι (για τη μαρινάδα)
- 1 λίτρο νερό (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- Ελαιόλαδο (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- Πιπέρι (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 80 γρ φιλέ αμύγδαλο (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- Αλάτι (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 5 φέτες καπνιστό μπέικον (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 50 γρ βούτυρο (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 500 γρ λαχανάκια Βρυξελλών (Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα )
- 1/2 σκελίδα σκόρδο (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- 1 κουτ. σούπας μέλι (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- Πιπέρι (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- Αλάτι (Για τον πουρέ σελινόριζας )
- 300 γρ βούτυρο (Για τον πουρέ σελινόριζας )