Ab logo
  • Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Καρυδόπιτα

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 10 (μόνο τα ασπράδια) αβγό
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας γαρίφαλο τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη
  • 10 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
  • 2 σταγόνες λεμόνι (για το σιρόπι)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • 7102443
  • Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
    750 γρ
    1,16 Ε/ κιλ
    €0,87
    7084958
  • Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
    38 γρ
    41,05 Ε/ κιλ
    €1,56
    7064505
  • Ας μαγειρέψουμε

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή. Ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν, το κονιάκ και τέλος τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μίγμα απαλά με μία ξύλινη κουτάλα. Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνουμε στους 1800C για 50 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Γλυκό
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Καρυδόπιτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • 7102443
  • Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
    750 γρ
    1,16 Ε/ κιλ
    €0,87
    7084958
  • Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
    38 γρ
    41,05 Ε/ κιλ
    €1,56
    7064505