facebook-pixel
Ab logo
  • Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 10 (μόνο τα ασπράδια) αβγό
  • 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 10 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
  • 2 σταγόνες λεμόνι (για το σιρόπι)
  • 10 (μόνο τα ασπράδια) αβγό
  • 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 10 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
  • 2 σταγόνες λεμόνι (για το σιρόπι)

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή. Ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν, το κονιάκ και τέλος τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μίγμα απαλά με μία ξύλινη κουτάλα. Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνουμε στους 1800C για 50 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Όταν ψηθεί η πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Σιμιγδάλι Ψιλό 500g
    500 γρ
    1,5 €/ κιλ
    €0,75
    7067683
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
    38 γρ
    55,26 €/ κιλ
    €2,10
    7064505