Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα
Ab logo
  • Κάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα

Κάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Κάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 5 φλ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κάστανα καθαρισμένα, σε συσκευασία κενού
  • 700 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα (ή 800 γρ. απλά ξερά κρεμμύδια, κιτρινόφλουδα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια)
  • 500 ml βραστό νερό
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (προαιρετικά), μουλιασμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 15 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο (ή ξερό ή φρέσκο θυμάρι)
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 1 -2 καρφάκια γαρίφαλο
  • 5 κεδροκούκουτσα (ή μπαχάρια), κοπανισμένα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (ή όσο αντέχουμε)
  • 5 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 25 πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι (αν θέλουμε)
  • 5 κ.γ. κόκκοι πιπεριού, ολόκληροι
  • 1 φύλλο δάφνης

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κάστανα για 2 - 3 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 8 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και ρίχνουμε τα καρότα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το αρωματικό μείγμα (εκτός από το δεντρολίβανο ή το θυμάρι), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το υγρό να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το καυτό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αποξηραμένα μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσουμε), το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, με ανοιχτή κατσαρόλα, μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να γίνουν τα κρεμμύδια (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά διάρκεια του μαγειρέματος). Στα τελευταία 15 λεπτά ρίχνουμε το ξίδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το στιφάδο ζεστό. ΤΙΠ: Για να καθαρίσουμε εύκολα τα κρεμμυδάκια του στιφάδου, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να κοχλάζει το νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε πολύ εύκολα τις φλούδες τους.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο
  • Κάστανα στιφάδο με αρωματικό μείγμα