Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι
Ab logo
  • Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 3 φλιτζάνια ρύζι αμερικάνικου τύπου
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1,5 φλιτζάνια τομάτα κονκασέ (κονσέρβα)
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1,5 κιλά κατσικίσια σπάλα σπασμένη σε μπουκιές
  • 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΡΥΖΙ PARBOILED ΕΛΛΗΝΙΚΟ  500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7132823
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Τομάτα Περαστή 250 gr
    250 γρ
    1,32 Ε/ κιλ
    €0,33
    7239084
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένετε το κατσικάκι και το τοποθετείτε σε φαρδύ σκεύος φούρνου με καπάκι. Το αλατοπιπερώνετε, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, με το μισό βούτυρο και με το κρασί. Σκεπάζετε και τοποθετείτε στον φούρνο. Ψήνετε αρχικά στους 200οC για 20 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 με 40 λεπτά.Ωστόσο, καθαρίζετε το ρύζι και το βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Το βγάζετε, το σουρώνετε και το ξεπλένετε με κρύο νερό. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, ξεσκεπάζετε το σκεύος, προσθέτετε το σκόρδο, τη φλούδα του πορτοκαλιού, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και την τομάτα κονκασέ. Αν χρειαστεί προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Το αφήνετε να βράσει ξανά σκεπασμένο στον φούρνο για 20 λεπτά.Ρίχνετε γύρω-γύρω από το αρνί το ρύζι, ανακατεύετε με μια κουτάλα, σκεπάζετε με τις φέτες τομάτας και ακουμπάτε από πάνω μικρούς κύβους από το υπόλοιπο βούτυρο. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 15 λεπτά ακόμα, πάντα με κλειστό το καπάκι. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε πολύ ζεστό.TIP Το φαγητό αυτό είναι παραδοσιακό της περιοχής των Σερρών που πολύ συχνά φτιάχνεται και με φέτες από μοσχάρι. Με το κατσικάκι γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και ζουμερό. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια από κεφαλοτύρι στην τελευταία φάση μαζί με τις φέτες τομάτας.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Πάσχα
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΡΥΖΙ PARBOILED ΕΛΛΗΝΙΚΟ  500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7132823
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Τομάτα Περαστή 250 gr
    250 γρ
    1,32 Ε/ κιλ
    €0,33
    7239084
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498