Κεφτεδάκια αφράτα με τριμμένο καρότο και ντομάτα
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Αξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο
- 2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα καρότα, ψιλοτριμμένα και καλά στυμμένα
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρος φρέσκος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένοψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. κάρι, σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- αλεύρι, για το αλεύρωμα
- μπόλικο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
400 γρ
12,08 Ε/ κιλ€4,83
10,27 Ε/ κιλ
€4,11
Προσθήκη
7152434
7063667
7063924
7133482
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Στύβουμε καλά τις ψιλοκομμένες ντομάτες για να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά, τα καρότα, τα αυγά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον κόλιανδρο, το κάρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει. Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά, κυλώντας τα μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι ώστε να ψηθούν και να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Βραδινό,Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
400 γρ
12,08 Ε/ κιλ€4,83
10,27 Ε/ κιλ
€4,11
Προσθήκη
7152434
7063667
7063924
7133482
Για δες 4 ακόμη προϊόντα