Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚεφτεδάκια φούρνου λεμονάτα
Ab logo
  • Κεφτεδάκια φούρνου λεμονάτα

Κεφτεδάκια φούρνου λεμονάτα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κεφτεδάκια φούρνου λεμονάτα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από σπάλα ή λάπα
  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς, από σπάλα
  • 2 χοντρές φέτες χωριάτικου ψωμιού, μουλιασμένες στο γάλα και καλά στυμμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ψωμί Χωριάτικο Χειροποίητο 350g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7132115
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    ~1,5 κιλ
    ~1,03€/kg
    ~€1,55
    7064216
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά, το ψωμί και το κρεμμύδι και τα ζυμώνουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το αυγό, το 1 κουταλάκι ρίγανη, τη 1 κουταλιά μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά. Ο χρόνος ίσως φαίνεται υπερβολικός, όμως είναι απαραίτητος, για να μαλακώσουν οι ίνες του κρέατος και να γίνει το μείγμα υπέροχα αφράτο. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη δεύτερη κουταλιά μουστάρδας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Απλώνουμε τις πατάτες σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε τις πατάτες μόνες τους για 20 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, βάρους 15-20 γρ. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια διάσπαρτα επάνω στις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό,Βραδινό
    Κυρίως πιάτο
    • Κεφτεδάκια φούρνου λεμονάτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ψωμί Χωριάτικο Χειροποίητο 350g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7132115
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    ~1,5 κιλ
    ~1,03€/kg
    ~€1,55
    7064216
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482