Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚεφτεδάκια γεμιστά με φέτα
Ab logo
  • Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο
  • 250 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος (τα φύλλα)
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά (ή τριμμένο παξιμάδι της αρεσκείας μας)
  • 1 φλ. σόδα (το αναψυκτικό)
  • αλεύρι, για το αλεύρωμα των κεφτέδων
  • μπόλικο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Βόειος Κιμάς Μπούτι Άπαχος Ελληνικός 400 gr
    400 γρ
    11,5 Ε/ κιλ€4,60
    9,78 Ε/ κιλ
    €3,91
    7152434
  • Τυρί Φέτα Πίνδου Σε Άλμη 400gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7129341
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    ~1,5 κιλ
    ~0,99€/kg
    ~€1,48
    7064216
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κονιάκ, το γάλα, το αυγό, τον δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά (ή το παξιμάδι). Σε ένα μικρότερο μπολάκι ρίχνουμε τη σόδα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα του κιμά ενώ κάθε τόσο βρέχουμε τις παλάμες μας με τη σόδα, η οποία ενώνεται με τον κιμά και τον κάνει ιδιαίτερα αφράτο. Θα βρέξουμε τα χέρια μας τόσες φορές όσες θα χρειαστεί για να γίνει το μείγμα μαλακό αλλά όχι νερουλό. Συνολικά ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Μετράμε τα κεφτεδάκια και κόβουμε τον ίδιο αριθμό από κυβάκια φέτας. Παίρνουμε έναν κεφτέ, τον κρατάμε στην παλάμη μας και τον πατάμε ελαφρώς για να πλατύνει λίγο. Με το δάχτυλο κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του, βάζουμε εκεί ένα κυβάκι τυριού και κλείνωκλείνουμε την παλάμη μας ώστε ο κιμάς να καλύψει το τυρί. Πλάθουμε προσεκτικά το κεφτεδάκι ώστε να αποκτήσει ξανά το στρογγυλό του σχήμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους υπόλοιπους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί ελαιόλαδο, περίπου 4 εκ. από τον πάτο του τηγανιού. Το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια (όχι δυνατή) φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, χωρίς να βάζουμε πάνω από 7 κεφτεδάκια σε κάθε δόση. Τα τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά, κυλώντας τα μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι ώστε να ψηθούν και να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό,Βραδινό
    Κυρίως πιάτο
    • Κεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Βόειος Κιμάς Μπούτι Άπαχος Ελληνικός 400 gr
    400 γρ
    11,5 Ε/ κιλ€4,60
    9,78 Ε/ κιλ
    €3,91
    7152434
  • Τυρί Φέτα Πίνδου Σε Άλμη 400gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7129341
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
    ~1,5 κιλ
    ~0,99€/kg
    ~€1,48
    7064216