Κεφτεδάκια μανιταριών με δροσιστική σαλάτα αγγουριού
από Mama Knows
(http://mamaknows.gr/)
Γρήγορα, εύκολα και πρωτότυπα κεφτεδάκια μανιταριών μαζί με μια δροσιστική σαλάτα αγγουριού είναι η νέα πρόταση της Mama Knows!
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 80 g μανιτάρια (για τα κεφτεδάκια)
- 1 kg βόειο κρέας, AB fresh to go (κιμάς) (για τα κεφτεδάκια)
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανός, φρέσκος (για τα κεφτεδάκια)
- 2 κουτ. σούπας δυόσμος, φρέσκος (για τα κεφτεδάκια)
- 2 κουτ. σούπας ξίδι (για τα κεφτεδάκια)
- 1 κουτ. γλυκού σόδα (για τα κεφτεδάκια)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ΑΒ αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα (για τα κεφτεδάκια)
- 1 φρατζόλα ψωμί, μπαγιάτικο (για τα κεφτεδάκια)
- 1 σκελίδα σκόρδο (για τα κεφτεδάκια)
- 1 αβγό (για τα κεφτεδάκια)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για τα κεφτεδάκια)
- 2 σύκα, αποξηραμένα (για τα κεφτεδάκια)
- πιπέρι (για τη σαλάτα)
- ρίγανη (για τα κεφτεδάκια)
- αλάτι (για τα κεφτεδάκια)
- πιπέρι (για τα κεφτεδάκια)
- 2 αγγούρια, κομμένα σε μισοφέγγαρα (για τη σαλάτα)
- 1 κρεμμύδι, μικρό κομμένο σε φέτες (για τη σαλάτα)
- 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε μικρές φέτες (για τη σαλάτα)
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (για τη σαλάτα)
- αλάτι (για τη σαλάτα)
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα (για τη σαλάτα)
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι (για τη σαλάτα)
- 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού (για τη σαλάτα)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
400 γρ
8,98 Ε/ κιλ€3,59
7,63 Ε/ κιλ
€3,05
Προσθήκη
7152399
7064279
7063279
7149597
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Οδηγίες για τα κεφτεδάκια:
1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει, αφαιρούμε την ψύχα και την στύβουμε στα χέρια μας για να φύγουν τα νερά. Χρησιμοποιούμε περίπου 1 ½ κούπα από αυτήν.
2. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα μανιτάρια, τα σύκα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
4. Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια (περίπου 20 τμχ).
5. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 25-35’ (τα γυρίζουμε μόλις πάρουν χρώμα από τη μία μεριά).
Οδηγίες για τη σαλάτα:
1. Παράλληλα, κόβουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλατοπίπερο.
3. Περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με τα ζεστά κεφτεδάκια!
4. Προαιρετικά - βάζουμε τη σαλάτα για 30’ στο ψυγείο για να είναι ακόμη πιο δροσερή.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
400 γρ
8,98 Ε/ κιλ€3,59
7,63 Ε/ κιλ
€3,05
Προσθήκη
7152399
7064279
7063279
7149597
Για δες 4 ακόμη προϊόντα