Κεφτεδάκια με παντζάρι και σολομό
από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1/2 κιλό πατάτες, καλοβρασμένες και ξεφλουδισμένες
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κονσέρβα σολομού σε νερό
- λίγο κύμινο (προαιρετικά)
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1 παντζάρι, βρασμένο και ψιλοτριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7222810
7069573
7088198
7064486
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Κόβετε σε ένα μπολ τις πατάτες σε κομμάτια. Τις πατάτε καλά με ένα πιρούνι να λιώσουν.Προσθέσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το παντζάρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγο κύμινο. Τέλος παίρνετε τη κονσέρβα σολομό τη στραγγίζετε πολύ καλά και τη ρίχνετε στο μίγμα. Ανακατέψετε το μίγμα με τα χέρι σας. Όχι για πολύ, ίσα να σκορπίσει παντού το ψάρι. Έπειτα πλάθετε κεφτεδάκια αφράτα στο μέγεθος περίπου ενός βερίκοκου, τα οποία θα κυλίσετε ελαφρώς μέσα σε λίγο αλεύρι για να πιάσουν κρούστα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδοκαι τα τηγανίζετε καλά από όλες τις πλευρές, να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Τέλος, αν θέλετε μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα ως μεζέ μαζί με μια απλή σάλτσα από δυο κουταλιές της σούπας γιαούρτι,λίγη μουστάρδα και ψιλοκομμένο άνηθο ή ως κύριο φαγητό με συνοδεία μιας πλούσιας πράσινης σαλάτας.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7222810
7069573
7088198
7064486
Για δες 4 ακόμη προϊόντα