Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚεφτεδάκια με πουρέ καρότο
Ab logo
  • Κεφτεδάκια με πουρέ καρότο

Κεφτεδάκια με πουρέ καρότο

Θέλεις μία εύκολη αλλά και ιδιαίτερη συνταγή; Το #MadewithAB ετοιμάζει για εσένα κεφτεδάκια με μανιτάρια, πλιγούρι και πουρέ καρότου!

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο
Κεφτεδάκια με πουρέ καρότο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 250 ml ζεστό νερό (για τα κεφτεδάκια)
  • αλάτι (για τον πουρέ)
  • 5 ml γάλα ζεστό (για τον πουρέ)
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο (για τον πουρέ)
  • 100 g βούτυρο (για τον πουρέ)
  • 2 πατάτα (για τον πουρέ)
  • 1200 g καρότα (για τον πουρέ)
  • πιπέρι (για τα κεφτεδάκια)
  • αλάτι (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι (για τα κεφτεδάκια)
  • 400 g κιμάς ανάμεικτος (για τα κεφτεδάκια)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα (για τα κεφτεδάκια)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 αβγό (για τα κεφτεδάκια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 ξερό κρεμμύδι (για τα κεφτεδάκια)
  • 100 g μανιτάρια πορτομπέλο (για τα κεφτεδάκια)
  • 80 g πλιγούρι (για τα κεφτεδάκια)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    0,94 Ε/ λιτ
    €0,94
    7128101
  • Πλιγούρι Μακεδονίας 500 gr
    500 γρ
    5,2 Ε/ κιλ
    €2,60
    7070004
  • Μανιτάρια Portobello 400g
    400 γρ
    5,68 Ε/ κιλ
    €2,27
    7353970
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Βάζουμε το πλιγούρι να μουσκέψει στο νερό για 15’. 2. Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα σκόρδα και το κρεμμύδι. 3. Σε ένα τηγάνι, τα σοτάρουμε μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 4. Σε ένα μπολ, βάζουμε το μίγμα, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε για 4’ 5. Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε τον κιμά στο ψυγείο για 60’. 6. Καθαρίζουμε τα καρότα ολόκληρα, κόβουμε τις πατάτες στη μέση, τα κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 40’. 7. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και αφού τα ραντίσουμε με ελαιόλαδο τα ψήνουμε στο φούρνο για 25’ στους 180οC στις αντιστάσεις. 8. Πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι τα καρότα, ενώ είναι ζεστά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το γάλα και το βούτυρο.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Άλλη
    Μεσημεριανό
    Κυρίως πιάτο
    • Κεφτεδάκια με πουρέ καρότο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    0,94 Ε/ λιτ
    €0,94
    7128101
  • Πλιγούρι Μακεδονίας 500 gr
    500 γρ
    5,2 Ε/ κιλ
    €2,60
    7070004
  • Μανιτάρια Portobello 400g
    400 γρ
    5,68 Ε/ κιλ
    €2,27
    7353970