Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚεφτεδάκια μοσχαρίσια με «κρυμμένα» λαχανικά
Ab logo
  • Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με «κρυμμένα» λαχανικά

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με «κρυμμένα» λαχανικά

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με «κρυμμένα» λαχανικά

Θα χρειαστώ υλικά για 40 μερίδες

40 μερίδες
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 3 φέτες ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 1 καρότο, χοντροτριμμένο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα7063710
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, χοντροτριμμένη
  • 1 κ. σ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 κ. σ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • 1 αβγό
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. ξίδι
  • αλεύρι, για το αλεύρωμα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064442
  • 7152399
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    ~1,5 κιλ
    ~0,78€/kg
    ~€1,17
    7064224
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα μαζί με τις φέτες ψωμιού και τις αφήνουμε να μουσκέψουν για 2 - 3 λεπτά. Τις στύβουμε καλά και τις αφήνουμε κατά μέρος.Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το στυμμένο ψωμί, τα τριμμένα λαχανικά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αβγό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα των υλικών για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο τόσο, ώστε η στάθμη του να φτάσει τα 3 - 4 εκ. και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε αρκετό αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια ένα ένα. Όταν ζεσταθεί το λάδι, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις των 7 - 8 κομματιών, για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μην έχουν πολύ λάδι.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Κυρίως πιάτο
    • Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με «κρυμμένα» λαχανικά

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064442
  • 7152399
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    ~1,5 κιλ
    ~0,78€/kg
    ~€1,17
    7064224