• Βρείτε το ΑΒ σας
  • ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ
    GR
    • EN
Επιστροφή

Κέικ με Ζεστό Γάλα (Γαλακτοκέικ)

από τη Food blogger Funky Cook

Ελαφρύ κέικ με μια υπέροχη στρώση από γαλατένια κρέμα

Εύκολη
Χαμηλό
Περισσότερο από 60’

Ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας

Παρουσιάστηκε σφάλμα

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή

  • Είδος πιάτου: Άλλο
  • Κουζίνα: Ελληνική Παραδοσιακή
  • Διατροφή: Κλασική
  • Γεύμα: Πρωινό
  • Περίσταση: Πρωινό

Αποστολή αυτής της συνταγής

Κέικ με Ζεστό Γάλα (Γαλακτοκέικ)
Εύκολη
Χαμηλό
Περισσότερο από 60’

Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία για να συνεχίσετε (*)

Συστατικά

- 12 Μερίδες +
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 g Ζάχαρη
  • 3 τμχ Αυγά
  • 1,5 g Baking Powder
  • 1 κάψουλα Κάψουλα βανιλλίνης
  • Αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 500 ml NOYNOY Family Πλήρες
  • 30 g ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 35 g Κορν Φλάουρ
  • 70 g Μέλι
  • 3 τμχ Κρόκοι αυγών
  • 1 τμχ φλούδα λεμονιού
  • 1 Κάψουλα βανιλλίνης
Κέικ με Ζεστό Γάλα (Γαλακτοκέικ)
Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C και καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το βούτυρο μόλις πάρει μια καλή βράση αποσύρουμε. 2.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα ν΄αφρατέψουν για περίπου 4 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, baking powder και το αλάτι, τα οποία τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με σύρμα εναλλάξ με το ζεστό γάλα. 3.Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20-22 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη γαλατένια κρέμα για να ολοκληρώσουμε το κέικ. 4.Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα, το μέλι και τη φλούδα του λεμονιού να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά. Σ’ ένα μπωλ χτυπάμε με αυγογδάρτη τους κρόκους, το κόρν φλάουρ, τη βανίλια, το υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού, ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε το βούτυρο. 5.Μεταφέρουμε σε μπωλ και καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων, μόλις κρυώσει η κρέμα την χτυπάμε στο μίξερ ν΄αφρατέψει. Τεμαχίζουμε το κέικ – παντεσπάνι στη μέση, σε δύο ίσια κομμάτια, γεμίζουμε με την κρέμα και από επάνω ακουμπάμε το άλλο κομμάτι.Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε. Σημειώσεις για τη συνταγή: Μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε το μέλι με ζάχαρη. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο κέικ 4 κουταλιές της σούπας κακάο διαλυμένες σε 50 ml. γάλα. Αν θέλουμε να ψήσουμε το κέικ σε φόρμα υπολογίζουμε πως θα χρειαστεί

Πρόσφατες συνταγές

Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα