Κέικ με αμύγδαλο και φυστίκι
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
4 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 60 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 60 γρ. χυμός λεμονιού
- 240 γρ. ζάχαρη άχνη
- 175 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 6 ασπράδια αβγού μικρού μεγέθους (180-200γρ.)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7103805
7069573
7062945
7062945
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Αλέθουμε στο μπλέντερ το φιστίκι Αιγίνης σε σκόνη. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα ασπράδια και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια γεμίζοντας τα 3/4 αυτών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα αλείφουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7103805
7069573
7062945
7062945
Για δες 3 ακόμη προϊόντα