Κέικ με φράουλες, αμύγδαλο και ελαιόλαδο
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Γιορτή Μητέρας,Brunch
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. αμυγδαλόσκονη
- 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 170 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 120 ml ελαιόλαδο
- 150 ml γάλα
- 300 γρ. φράουλες, κομμένες στην μέση
- αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
- καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
- βούτυρο
- αλεύρι, για τη φόρμα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7087510
7070127
7133107
7230502
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1 φόρμα 22 x 12 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς τη φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλεύρου και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Ρίχνουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε να αναμειθούν ομοιόμορφα και αδειάζουμε στη φόρμα. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ και την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Γιορτή Μητέρας,Brunch
Brunch,Γλυκό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7087510
7070127
7133107
7230502
Για δες 4 ακόμη προϊόντα