Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε αλεύρι, σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε το λάδι και τη βανίλια. Χτυπάτε και όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί το ρίχνετε λίγο-λίγο στο μπολ με το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ενώνετε τα δύο μίγματα. Προσθέτετε τα κυβάκια του μήλου, τα καρύδια και τις σταφίδες αλευρωμένες ελαφρά και με μεγάλες κινήσεις τα αναμιγνύετε με ξύλινο κουτάλι για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στο μίγμα.Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για περίπου 45 λεπτά. Είναι έτοιμο όταν το καλαμάκι που θα τρυπήσετε το κέντρο του θα βγει στεγνό. Το αφήνετε να κρυώσει και το ξεφορμάρετε. Με ένα σουρωτήρι πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη.