facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚέικ με τσάι πορτοκαλιού
Ab logo
  • Κέικ με τσάι πορτοκαλιού
Κέικ με τσάι πορτοκαλιού

Κέικ με τσάι πορτοκαλιού

από Βίκυ Σμυρλή
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 45 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές της σούπας μπράντι
  • 1 φλιτζάνι τσάι με γεύση πορτοκάλι
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια σε ροδέλες (για τη μαρινάδα)
  • 2 πορτοκάλια για χυμό (για τη μαρινάδα)
  • 4 κουταλιές της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας (για τη μαρινάδα)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • φέτες πορτοκαλιού αρωματισμένες σε μαρινάδα
  • φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 45 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές της σούπας μπράντι
  • 1 φλιτζάνι τσάι με γεύση πορτοκάλι
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια σε ροδέλες (για τη μαρινάδα)
  • 2 πορτοκάλια για χυμό (για τη μαρινάδα)
  • 4 κουταλιές της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας (για τη μαρινάδα)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • φέτες πορτοκαλιού αρωματισμένες σε μαρινάδα
  • φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου

Ας μαγειρέψουμε

Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και αφαιρείτε όσο πιο πολύ μπορείτε από το άσπρο εσωτερικό της φλούδας. Τα κόβετε σε οριζόντιες φέτες, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τις βάζετε μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνετε τον χυμό του πορτοκαλιού και το λικέρ. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε τα πορτοκάλια στο ψυγείο να μαριναριστούν για, τουλάχιστον, μία ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτετε το μπράντι και τα αβγά ένα – ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε στο μίγμα εναλλάξ με το τσάι συνεχίζοντας το χτύπημα. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε το κέικ για 45 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί τρυπώντας με ένα καλαμάκι στο κέντρο και αν βγει στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζετε, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε για 15 λεπτά στο φούρνο. Το αφήνετε να κρυώσει και το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε μία - δύο φέτες κέικ στο πιάτο, τις συνοδεύετε με δύο φέτες πορτοκάλι, ένα φυλλαράκι μέντας ή δυόσμου και ρίχνετε πάνω στο πορτοκάλι λίγο χυμό από την μαρινάδα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
    1 κιλ
    0,98 €/ κιλ
    €0,98
    7616633
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    Κέρδος 10%
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ€10,32
    15,48 €/ κιλ
    €9,29
    7133790
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,36 €/ τεμ
    €2,15
    7082725
  • Φαρίνα  500 gr
    500 γρ
    0,84 €/ κιλ
    €0,42
    7070796