facebook-pixel
Ab logo
  • Κέικ σαν μπακλαβάς
Κέικ σαν μπακλαβάς

Κέικ σαν μπακλαβάς

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
>30'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

1 μερίδα
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 2 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε θ.δ.
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (Για το σιρόπι)
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή (Για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη (Για τη γέμιση )
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη (Για τη γέμιση)
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο (Για τη γέμιση)
  • 1/2 φλ. νερό (Για το σιρόπι)
  • 3/4 φλ. ζάχαρη (Για το σιρόπι)
  • 1 κ.σ. μέλι (Για το σιρόπι)
  • 1 ξύλο κανέλα (Για το σιρόπι)
  • 1 φλούδα από ακέρωτο λεμόνι (Για το σιρόπι)
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 2 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε θ.δ.
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (Για το σιρόπι)
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή (Για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη (Για τη γέμιση )
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη (Για τη γέμιση)
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο (Για τη γέμιση)

Ας μαγειρέψουμε

- Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας ανάμεσά τους.
- Κόβουμε όσα περισσεύουν, αφήνοντας 1-2 εκ. φύλλου πάνω από το ύψος της φόρμας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΊC.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το βούτυρο. Σε άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, ρυθμίζουμε την ένταση του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη
φόρμα και στρώνουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή γέμιση.
- Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και την υπόλοιπη γέμιση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5-6 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
- Μόλις το κέικ κρυώσει, ρίχνουμε επάνω του το χλιαρό σιρόπι με ένα κουτάλι της σούπας (όχι όλο μαζί γιατί μπορεί να λασπώσει).
- Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
25η Μαρτίου
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 1 μερίδα

  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • Φρέσκο Φύλλο Κρούστας 500 gr
    500 γρ
    5,96 €/ κιλ
    €2,98
    7069155
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 γρ
    16,64 €/ κιλ
    €4,16
    7079539
  • Φαρίνα  500 gr
    500 γρ
    0,98 €/ κιλ
    €0,49
    7070796