Ab logo
  • Κέικ σαν μπακλαβάς

Κέικ σαν μπακλαβάς

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>30'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
25η Μαρτίου
Γλυκό
Κέικ σαν μπακλαβάς

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 2 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε θ.δ.
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (Για το σιρόπι)
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή (Για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη (Για τη γέμιση )
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη (Για τη γέμιση)
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο (Για τη γέμιση)
  • 1/2 φλ. νερό (Για το σιρόπι)
  • 3/4 φλ. ζάχαρη (Για το σιρόπι)
  • 1 κ.σ. μέλι (Για το σιρόπι)
  • 1 ξύλο κανέλα (Για το σιρόπι)
  • 1 φλούδα από ακέρωτο λεμόνι (Για το σιρόπι)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 γρ
    15,84 Ε/ κιλ
    €3,96
    7079539
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062949
  • Φαρίνα  500 gr
    500 γρ
    1,04 Ε/ κιλ
    €0,52
    7070796
  • Ας μαγειρέψουμε

    - Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας ανάμεσά τους.
    - Κόβουμε όσα περισσεύουν, αφήνοντας 1-2 εκ. φύλλου πάνω από το ύψος της φόρμας.
    - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΊC.
    - Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το βούτυρο. Σε άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
    - Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να αφρατέψει.
    - Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, ρυθμίζουμε την ένταση του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
    - Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη
    φόρμα και στρώνουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή γέμιση.
    - Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και την υπόλοιπη γέμιση.
    - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
    - Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5-6 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
    - Μόλις το κέικ κρυώσει, ρίχνουμε επάνω του το χλιαρό σιρόπι με ένα κουτάλι της σούπας (όχι όλο μαζί γιατί μπορεί να λασπώσει).
    - Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
    - Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    25η Μαρτίου
    Γλυκό
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Κέικ σαν μπακλαβάς

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 γρ
    15,84 Ε/ κιλ
    €3,96
    7079539
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062949
  • Φαρίνα  500 gr
    500 γρ
    1,04 Ε/ κιλ
    €0,52
    7070796