Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Χωρίς Γλουτένη
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 10 μερίδες
- 250 γρ. κουβερτούρα περίπου 55% κακάο
- 250 γρ. βούτυρο
- 6 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 250 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. αμύγδαλα λευκά, σε σκόνη
- 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7142096
7079539
7133482
7070127
Για δες 1 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό που βράζει, φροντίζοντας ώστε το μπολ να μην ακουμπάει το νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 – 24 εκ.Χτυπάμε στο μίξερ, τους κρόκους με 200 γρ. από τη ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Αδειάζουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και το το ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλένουμε και στεγνώνουμε εντελώς τον κάδο του μίξερ, όπου ρίχνουμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα χτυπάμε, με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Χωρίς Γλουτένη
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7142096
7079539
7133482
7070127
Για δες 1 ακόμη προϊόντα