Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη
από Nestle dessert
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
4 στα 5Χωρίς Γλουτένη
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 12 μερίδες
- 15 γρ. ζάχαρη (για τη γκανάς)
- 65 γρ. γάλα αμυγδάλου (για τη γκανάς)
- 50 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT σε κομματάκια (100γρ.)
- 100 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT ψιλοκομμένη (για τη γκανάς)
- 150 γρ. μέλι
- 140 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν
- 3 αβγά
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 60 γρ. κακάο
- 250 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
- 20 γρ. ελαιόλαδο (για τη γκανάς)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7070127
7125560
7076023
7076023
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C βαθμούς.
2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αμύγδαλο, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε και την κουβερτούρα NESTLE DESSERT και ανακατέψτε ξανά.
3. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
4. Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για 50-55 λεπτά.
5. Για τη γκανάς: Βάλτε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να πάρει βράση.
6. Ρίξτε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα NESTLE DESSERT και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
7. Αφήστε λίγο να κρυώσει και προσθέστε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει.
8. Σερβίρετε το κέικ σας με τη γκανάς.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Χωρίς Γλουτένη
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7070127
7125560
7076023
7076023
Για δες 4 ακόμη προϊόντα