Κερκυραϊκή παστιτσάδα
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1,5 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- Αλάτι
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 1 φύλλο δάφνης
- 500 γρ. μακαρόνια Nο4
- 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 2 κρεμμύδι
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- 5 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 500 γρ. κόκκινες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
- 1 κιλό μοσχαρίσιο μπούτι
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062286
7064248
7126298
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068814
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Kόβουμε το κρέας σε 6 μερίδες. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 με 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το λευκό κρασί, την τομάτα, τον τοματοχυμό, το φύλλο δάφνης,τον κύβο βοδινού και 2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο κρύο νερό για να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και το κρέας και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062286
7064248
7126298
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7068814
Για δες 4 ακόμη προϊόντα