facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚις λορέν με ζαμπόν και μπέικον
Ab logo
  • Κις λορέν με ζαμπόν και μπέικον
Κις λορέν με ζαμπόν και μπέικον

Κις λορέν με ζαμπόν και μπέικον

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 6 ολόκληρα αβγά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κρόκος αυγού
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 200 γρ. μπέικον
  • 400 γρ. regato ή gouda
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 6 ολόκληρα αβγά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κρόκος αυγού
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 200 γρ. μπέικον
  • 400 γρ. regato ή gouda
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Στρώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας σε δύο φόρμες για τάρτα. Xτυπάμε τα αβγά και τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα βαθύ μπολ. Kόβουμε σε μικρά κομματάκια το ζαμπόν και το μπέικον. Tρίβουμε στον τρίφτη τα κίτρινα τυριά και την κεφαλογραβιέρα. Mοιράζουμε πάνω στις δύο τάρτες τα κομματάκια του μπέικον και του ζαμπόν και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και τα αβγά που χτυπήσαμε. Ψήνουμε τις δύο τάρτες στους 200°C για 35 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα οι επιφάνειές τους και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,48 €/ τεμ
    €2,89
    7133482
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    8,2 €/ λιτ
    €1,64
    7078311
  • Φρέσκο Φύλλο Σφολιάτας 650 gr
    650 γρ
    5,05 €/ κιλ
    €3,28
    7135835
  • Μπέϊκον Καπνιστό Φέτες 130gr
    130 γρ
    15,31 €/ κιλ
    €1,99
    7070775