Ab logo
  • Κλαφουτί με δαμάσκηνα

Κλαφουτί με δαμάσκηνα

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Κλαφουτί με δαμάσκηνα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 500 γρ. δαμάσκηνα δίχως κουκούτσια
  • 1/2 φλιτζάνι μπράντι
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • βούτυρο για το σκεύος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 χτυπημένα αβγά
  • 1,5 φλιτζάνια γάλα
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αποξηραμένα Φρούτα Δαμάσκηνα 250g
    250 γρ
    10,92 Ε/ κιλ
    €2,73
    7096935
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βάζετε τα δαμάσκηνα μέσα σε ένα μπολ και τα μουλιάζετε μέσα στο μπράντι. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C βαθμούς. Κοσκινίζετε πάνω από ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και το γάλα και τα αναμειγνύετε με ένα χτυπητήρι μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Απλώνετε τα δαμάσκηνα μέσα σε βουτυρωμένο σκεύος και τα περιχύνετε με τον χυλό. Ψήνετε το γλυκό στον φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει λίγο και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη. Το σερβίρετε ζεστό μέσα από το σκεύος του.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Γλυκό
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Κλαφουτί με δαμάσκηνα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αποξηραμένα Φρούτα Δαμάσκηνα 250g
    250 γρ
    10,92 Ε/ κιλ
    €2,73
    7096935
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725