Ab logo
  • Κοφτό με χταπόδι

Κοφτό με χταπόδι

από coca-cola

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Νηστίσιμα
Κυρίως πιάτο
Κοφτό με χταπόδι

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες

2 μερίδες
  • 500 γρ. Κοφτό μακαρονάκι MISKO 
  • 1 ξύλο Κανέλα
  • 1 κ.σ. Τοματοπελτέ
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 500 γρ. Ντομάτα κονκασέ (φρέσκια ή έτοιμη)
  • Δάφνη
  • 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες Σκόρδο
  • 6 Κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1200 γρ. περίπου Χταπόδι
  • Νερό

Ας μαγειρέψουμε

Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά σε ελάχιστο νερό (περίπου ½ κούπα).
Κρατάμε το νερό στην άκρη.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη, τον τοματοπελτέ και την ντομάτα.
Προσθέτουμε το ζωμό του χταποδιού και νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλάτι, πιπέρι κι όσο νερό, ώστε να καλύψει τα υλικά κι αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο λέει η συσκευασία.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Κοφτό με χταπόδι