Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚόκκινο τζατζίκι με ψητά παντζάρια σαλάτα
Ab logo
  • Κόκκινο τζατζίκι με ψητά παντζάρια σαλάτα

Κόκκινο τζατζίκι με ψητά παντζάρια σαλάτα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων,BBQ,Πάσχα,Βραδιές με φίλους,Τσικνοπέμπτη
Σάλτσες/Ντιπς
Κόκκινο τζατζίκι με ψητά παντζάρια σαλάτα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλά παντζάρι, με το φύλλωμά του
  • 1 κ. σ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (Για το τζατζίκι)
  • 3 αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο (Για το τζατζίκι)
  • 1 κρέμα σκόρδου (Για το τζατζίκι)
  • το ζουμί από το ψήσιμο των παντζαριών (Για το τζατζίκι)
  • 3 ελαιόλαδο (Για το τζατζίκι)
  • αλάτι (Για το τζατζίκι)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για το τζατζίκι)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064249
  • Χόρτα Παντζάρια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063905
  • ΡΙΓΑΝΗ ΜΑΝΤΡΑΣ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064523
  • Ας μαγειρέψουμε

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
    Κόβουμε τους βολβούς των παντζαριών από τα φύλλα τους, τους πλένουμε και  τους τρίβουμε για να καθαρίσει καλά η φλούδα τους. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τη βάση τους χιαστί και μπήγουμε εκεί τα μισά κομματάκια σκόρδου. Βάζουμε όλους τους βολβούς σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
    Τυλίγουμε τους βολβούς ανά δύο σε κομμάτια λαδόκολλας, σφικτά, σε κάθε “πακετάκι” από 1 κομματάκι σκόρδου και μοιράζουμε στα πακετάκια το ελαιόλαδο του μπολ. Στη συνέχεια τυλίγουμε κάθε πακέτο σε αλουμινόχαρτο, εξίσου σφικτά. Βάζουμε τα πακετάκια σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι να νιώσουμε τους βολβούς μαλακούς όταν τους πιέσουμε με το δάχτυλό.
    Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα φύλλα των παντζαριών και πετάμε τα χονδρά και μαραμένα. Βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα φύλλα των παντζαριών και τα βράζουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
    Βγάζουμε τους βολβούς από το φούρνο, ξετυλίγουμε τα πακετάκια (κρατάμε το υγρό που έχει συγκεντρωθεί στο κάθε πακετάκι) και, μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τους πιάσουμε, τους κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα με τα φύλλα και ανακατεύουμε καλά.
    Τζατζίκι: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αγγουράκια τουρσί, την κρέμα σκόρδου, το ελαιόλαδο, το ζουμί των παντζαριών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
    Σερβίρισμα: Σερβίρουμε στα πιάτα τα παντζάρια και βάζουμε στην κορυφή από μια γεμάτη κουταλιά τζατζίκι.

     

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Πάρτυ ενηλίκων,BBQ,Πάσχα,Βραδιές με φίλους,Τσικνοπέμπτη
    Μεσημεριανό,Βραδινό
    Φθινόπωρο,Χειμώνας,Άνοιξη
    Σάλτσες/Ντιπς
    • Κόκκινο τζατζίκι με ψητά παντζάρια σαλάτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064249
  • Χόρτα Παντζάρια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063905
  • ΡΙΓΑΝΗ ΜΑΝΤΡΑΣ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064523