Κοκορετσάκια στο φούρνο
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Πάσχα
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 2 αρνίσια συκωταριά
- 1,5 κιλά έντερα αρνίσια
- 2 μπόλιες
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σούβλες μικρές (για μεγάλα σουβλάκια)
- Αλάτι
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062945
7062286
Έχεις ήδη στην κουζίνα
7068599
7136110
Για δες 1 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Πλένετε τα έντερα και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.Πλένετε την συκωταριά, την στραγγίζετε και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Πασπαλίζετε τη συκωταριά με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε με τα συκωτάκια. Περνάτε εναλλάξ στις σούβλες κομμάτια από τη συκωταριά ώστε να μην είναι όλο συκωτάκια ή όλο πνευμόνια. Βάζετε πχ. πνευμόνι,σπλήνα, γλυκάδι, συκώτι). Αφού τα περάσετε όλα στις σούβλες τυλίγετε τις μπόλιες γύρω από το κοκορέτσι.Παίρνετε το έντερο και το στρίβετε πάνω κάτω στη σούβλα. Τυλίγετε γύρω - γύρω με τα έντερα μέχρι να καλυφθούν τα συκωτάκια. Αλείφετε τα κοκορετσάκια με χυμό λεμονιού και ψήνετε στη σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν (περίπου 1 1/2 ώρα). Αφήνετε τα κοκορετσάκια να σταθούν για 10-15 λεπτά και τα κόβετε σε ροδέλες.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062945
7062286
Έχεις ήδη στην κουζίνα
7068599
7136110
Για δες 1 ακόμη προϊόντα