Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚολοκυθάκια γεμιστά με ξινομυζήθρα και άνηθο
Ab logo
  • Κολοκυθάκια γεμιστά με ξινομυζήθρα και άνηθο

Κολοκυθάκια γεμιστά με ξινομυζήθρα και άνηθο

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Κολοκυθάκια γεμιστά με ξινομυζήθρα και άνηθο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 τριμμένο φινόκιο
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα ή κατίκι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, ελάχιστο αλάτι και βράζουμε για λίγο τα κολοκυθάκια (πρέπει να παραμείνουν τραγανά). Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από την ποιότητα του κολοκυθιού, αλλά δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 7-8 λεπτά. Έπειτα τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα κόβουμε στα δύο και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους πολύ προσεκτικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα, τον άνιθο, το φινόκιο και με αυτό το μίγμα γεμίζουμε το εσωτερικό του κάθε κολοκυθιού. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Απεριτίφ/Χωνευτικά
  • Κολοκυθάκια γεμιστά με ξινομυζήθρα και άνηθο