Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες και πιπεριές στον φούρνο, με κλαράκια από θυμάρι και δεντρολίβανο
Ab logo
  • Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες και πιπεριές στον φούρνο, με κλαράκια από θυμάρι και δεντρολίβανο

Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες και πιπεριές στον φούρνο, με κλαράκια από θυμάρι και δεντρολίβανο

από #MadeWithAB
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΑΤΑ

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες και πιπεριές στον φούρνο, με κλαράκια από θυμάρι και δεντρολίβανο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 500 g κολοκυθάκια μικρά, πλυμένα και κομμένα στα 4, σε μπαστουνάκια στενόμακρα
  • 600 g γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 600 g μελιτζάνες τσακώνικες, σε μικρά κομμάτια, ξεπικρισμένες (αλατισμένες στο σουρωτήρι για 30 λεπτά )
  • 500 g διάφορες πιπεριές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες
  • 1 κ. σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 κλαράκια θυμάρι

Ας μαγειρέψουμε

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα σχετικά μεγάλο ταψί και μετά στρώνουμε τα λαχανικά, ώστε να μισοκαλύπτει σχετικά το ένα το άλλο.Ψήνουμε στους 170°C για 30’, βγάζουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην τα λιώσουμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και να μελώσουν, για περίπου 30-40’ ακόμα.Αποσύρουμε απ’ τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό για 5-10’ να πέσει ο βρασμός και σερβίρουμε συνοδεύοντας με χυμό λεμονιού, ταραμοσαλάτα ή/και ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι και βασιλικό, και χωριάτικο ζυμωτό ψωμί. ΤΙΠ: Το μυστικό είναι στο κόψιμο, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Φροντίζουμε λοιπόν τα λαχανικά να έχουν το ίδιο πάχος είτε είναι κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια είτε σε κύβους.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, γλυκοπατάτες και πιπεριές στον φούρνο, με κλαράκια από θυμάρι και δεντρολίβανο