Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚολοκύθες γεμιστές με άγριο ρύζι, αποξηραμένα φρούτα και «κιμά» φακής
Ab logo
  • Κολοκύθες γεμιστές με άγριο ρύζι, αποξηραμένα φρούτα και «κιμά» φακής

Κολοκύθες γεμιστές με άγριο ρύζι, αποξηραμένα φρούτα και «κιμά» φακής

από AB Foodstories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Vegan
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Κολοκύθες γεμιστές με άγριο ρύζι, αποξηραμένα φρούτα και «κιμά» φακής

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 2 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • κλαδάκια φρέσκων μυρωδικών και σπόροι ροδιού, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • λίγη βιολογική κανέλα GREENBAY, τριμμένη
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 300 ml ζωμός λαχανικών
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 1/2 μοσχοκάρυδο
  • 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα ή 3 μικρές
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα)
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φρέσκα κράνμπερις ή 1/2 φλ. αποξηραμένα
  • 1/2 φλ. άγριο ρύζι
  • 100 γρ. φακές βιολογικές BIOVITA
  • 2 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες και θρυμματισμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. vegan βούτυρο NATURLI BIO

Ας μαγειρέψουμε

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους. • Βάζουμε τα δύο μισά κολοκύθας σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί (με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω). Αλείφουμε με λίγο λάδι και vegan βούτυρο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και λίγη κανέλα και στη συνέχεια ψήνουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά (για τη μεγάλη κολοκύθα) ή για 25-30 λεπτά (για τις μικρές), έως ότου η σάρκα είναι αρκετά τρυφερή ώστε να βγαίνει με ένα κουτάλι. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν αρκετά για να μπορούμε να τις διαχειριστούμε. • Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο vegan βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις φακές, τα κράνμπερις, τα φύλλα δεντρολίβανου και θυμαριού και το μοσχοκάρυδο, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση και στη συνέχεια σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι οι φακές να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε ελαφρώς στο δόντι. Περίπου στα μισά του βρασμού προσθέτουμε και το ρύζι. • Παίρνουμε τα μισά της κολοκύθας, που έχουν πια κρυώσει, και βγάζουμε το μεγαλύτερο μέρος της σάρκας με ένα κουτάλι, αφήνοντας λίγο τριγύρω ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους. Προσθέτουμε τη σάρκα της κολοκύθας στο μείγμα με τις φακές και το ρύζι και το πολτοποιούμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Δοκιμάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά. • Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στα δύο μισά της κολοκύθας, πιέζοντάς το ελαφρώς. • Ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά και σερβίρουμε με φρέσκους σπόρους ροδιού και κλαδάκια φρέσκων μυρωδικών.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Vegan
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Κολοκύθες γεμιστές με άγριο ρύζι, αποξηραμένα φρούτα και «κιμά» φακής